Knoflook

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 15:07
knoflook

Knoflook is één van de makkelijkste gewassen in de moestuin. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden maar als je dat doet kun je elk jaar mooie bollen oogsten.

 

Tips

Knoflook heeft een lange groeiperiode nodig met een aantal koude dagen. Je kunt de teentjes daarom het beste in oktober uitplanten. Er zijn ook een aantal soorten die je in het voorjaar kunt uitplanten maar mijn ervaring is dat de bollen dan kleiner zijn.

 

Het is beter om knoflookbollen te kopen die speciaal gekweekt zijn voor de moestuin. Knoflook uit de supermarkt is vaak behandeld met een stofje zodat ze minder snel uitlopen. Als je deze dus uitplant in de tuin lopen ze dus ook minder snel uit. 

 

Knoflook heeft goed waterdoorlatende grond nodig.

 

De grond kun je het beste onkruidvrij houden, maar voor welk gewas geldt dit niet?

 

De geoogste knoflook kun je weer gebruiken om opnieuw uit te planten.

 

Hoe plant je knoflook uit?

  1. Breek de bol open, zodat je losse tenen krijgt. Gebruik de grootste en mooiste tenen.
  2. Maak met een pootstok of stokje gaten op 10 centimeter van elkaar. De gaatjes moeten ongeveer 6 centimeter diep zijn.
  3. Stop 1 knoflookteen per gaatje met de punt omhoog.
  4. Vul de gaatjes weer op.
  5. De knoflookplant kan tegen de winterkou, ook al kan het er minder mooi uit zien.
  6. Vanaf eind mei tot juli wordt het loof geel. Dan is het tijd om te oogsten. Trek ze out de grond, haal de meeste grond er van af, maar maak ze niet schoon in water. Hang ze te drogen. 
  7. Als ze droog zijn, kun je ze mooi vlechten in van die Franse strengen. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wyattneata
7 maanden geleden

Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!
look also at my pages and give a rating

XEvil is an easy, rapid and handy application for thoroughly automated recognition and bypass from the vast majority of captchas (CAPTCHAs), with no need to connect any third-celebration services.

This system Virtually fully replaces companies for example AntiGate (Anti-Captcha), RuCaptcha, DeCaptcher and Some others. Concurrently, it considerably exceeds them in recognition pace (10 situations or even more) and is absolutely totally free.

https://starobot.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=301472 speed index google docs
http://icfood.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=923717 fast indexing of links in html

@d@=