Stoofperen

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 20:29

De tijd is weer aangebroken voor stoofperen. Ik verheug me er altijd op. Gelukkig is het een heel makkelijk recept.

 

Ingrediënten

1 sinaasappel

1 citroen

1 kg stoofperen

750 ml rode port

1 kaneelstokje

3 kruidnagels

1 laurierblaadje

40 gr suiker

 

Recept

  1. Schil de citroen en de sinaasappel met een dunschiller, zorg dat het dunne reepjes zijn zonder het wit van de schil. Schil de stoofperen maar laat de steeltjes zitten.
  2. Alle ingrediënten kunnen daarna in de pan. Vul de pan aan met water als de peertjes nog niet helemaal onder het vocht staan. Breng het aan de kook. Laat het daarna zo'n 45 minuten zachtjes pruttelen. Check dan of de peertjes gaar zijn. Als je er met een vork of mes inprikt moet het er er makkelijk doorheen gaan.

 

Het hele huis ruikt dan kruidig, heerlijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.